FLORIADE 2022 Wilde Weelde is erbij!

Floriade, dé tuinbouw Expo, die slechts eens in de 10 jaar plaatsvind. De 7e keer dat de tentoonstelling in Nederland wordt gehouden, ditmaal op een prachtige locatie in Almere.

In Venlo in 2012 hebben wij goud gewonnen in de categorie Garden & Landscape Design en daardoor zijn we mede op de kaart gezet. Hieruit is bijvoorbeeld ook de Wilde Weelde Wereld op Appeltern ontstaan, een tuin die laat zien waar we voor staan.

Op dit moment werken we aan onze inzending om deze nog mooier te maken dan de vorige keer én vanaf 14 april 2021 laten we dit graag aan je zien!

Onder het thema Growing Green Cities presenteert Floriade oplossingen die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken.

Growing Green Cities is een feest van de natuur. We willen laten zien hoe mooi en inspirerend een natuurrijke tuin en leefomgeving is en hoe deze kan bijdragen aan een gezonde lichaam en geest.

We laten in de Wilde Weelde Stad op Utopia zien hoe de puzzel op te lossen. Het eerste stuk ligt vaak direct voor je eigen deur. Licht een tegel op, plant iets en kijk wat er gebeurt, daar word jij, maar ook de natuur blij van. Overal in de stad is groen te vinden, ieder stuk natuur draagt bij aan de puzzel. Het laatste puzzelstuk is onze inzending na de Floriade voort laten bestaan als groene ruimte voor de nieuwe Hortus woonwijk op het voormalige Floriade terrein.

  • Kom ons vanaf 14 april tot 9 oktober bezoeken op de Floriade
  • Meer weten over de bouw? Bekijk hieronder het laatste nieuws

Ontwerp

Het ontwerp nader bekeken:

Stammenwand
Bodemvondsten
Beplanting
Bloemrijk grasland
De biotoop de Eik
Drijftillen
Helofytenfilter
Proefborder
Voedselbank
Waterbeestjes

Wilde Weelde Stad

De stad, je tweede natuur

Wilde Weelders willen hun passie delen met de wereld! Hierom zijn we in 2022 weer groots aanwezig op de Floriade.

Vanuit Almere zie je het eiland Utopia liggen. De plek waarde groene stad van Wilde Weelde verrijst, natuurrijk, vol van leven voor mens, plant en dier. Het thema van de komende Floriade is ‘Growing Green Cities’ de aanleiding om te onderzoeken hoe de stad groener, leuker, leefbaarder en duurzamer kan zijn. Lees meer…..

Media

Laatste berichten

Wilde Weelde op de Floriade Expo 2022

Met nog maar 1 week te gaan worden de puntjes op de i gezet bij de Floriade inzending. Er wordt nog aangeplant, verharding aan getrild, geveegd maar ook genoten! Wat is er hard gewerkt door zoveel vrijwilligers van onze vereniging….

Lees meer

Nr. 5 Wilde Weelde op de Floriade

Wauw wat wordt er hard gewerkt door een hoop enthousiaste Wilde Weelde leden. De contouren van ons ontwerp worden steeds meer zichtbaar en het wordt indrukwekkend. Met nog maar 12 weken te gaan tot de opening is het ook belangrijk…

Lees meer

Nr. 4 Wilde Weelde op de Floriade

Weer een paar weken verder en de contouren van de tuin zijn al steeds beter zichtbaar. De vijver is gevuld met water en wordt komende week al deels aangeplant! In de tuin komt een monumentale stammenwand van 3.5 meter hoog….

Lees meer
1 2

Agenda

Hou onze agenda in de gaten, we zullen hier regelmatig nieuwe events aan toevoegen of schrijf je in voor de Wilde Weelde nieuwsbrief

  • 13/09/2021 Start Bouw Wilde Weelde Stad Floriade
  • 04/01/2022 Aftellen 100 dagen tot start Floriade
  • 14/04/2022 Opening Floriade
  • 09/10/2022 Einde Floriade

Project team

WieWatWaar
Franne RavensbergenProject Coördinatie/ Marketing & CommunicatieSeasons Gardening
Sjoerd AdemaMarketing & CommunicatieOostpijl Hoveniers
Hanneke VileriusMarketing & CommunicatiePassie voor Flora
Lodewijk NijsseProjectmanagementNijsse Inrichting Beheer en Onderhoud
Ruud SnijdersBodemonderzoek & adviesInnogreen
Emiel VersluisOntwerpVis à Vis Ontwerpers
Ivo de VriesOntwerp/AanlegGardening Angels
Huub ZoontjesOntwerpH. Zoontjes, Bureau voor Tuin & landschap
Silke ZandstraBeplantings OntwerpTuinzijde
Gerben WellesSponsoringSpeeltoestel
Sjaak WillemsteinSponsoringDe Duurzame Tuin
Anno KuindersmaAanlegANNO2000 | Ontwerpers en Hoveniers
Leo GeerdinckAanlegDe Tuinen van Geerdinck
Tobias GeerdinckAanlegDe Tuinen van Geerdinck
Hans te LooAanlegDe Tuinen van Geerdinck
DionysiosSofronasAanlegAardoom Hoveniers
Jasper HelmantelAanleg/BestuurCruydt-Hoeck Wildebloemenzaden
Jeroen SoontiensAanleg/FinanciënSoontiëns Tuincentrum & Hoveniers

Volg ons ook via:

Hoofdsponsors

Sponsoren

Vrienden van Wilde Weelde

Hardeman Veenendaal, Menkehorst Kwekerijen, Rendering, Tuin en Vlinder, Pulsatilla Tuinen, Warande, Schoutens kruiden, Solude’s heerlijke tuinen, Bijenkans, Bierkreek, Kwekerij de Hessenhof, Ten Elsen Boom en Groen, Boomkwekerij van Vulpen, Boomkroon, Vijverplantenland, Arnicakwekerij, Aalderink-de Stek, Martin Stevens, Nico Zonneveld, Buitenkans

De drang naar nieuwe technologie, maakbaarheid van ons leven en omgeving, de leegte van sociale media vormen een bubbel waar je soms moeilijk uit kunt breken. De gedachte dat we als mens boven de natuur staan terwijl we juist een onderdeel van de natuur zijn. Uit onderzoeken blijkt dat de natuur juist dé oplossing is voor allerlei kwalen. Deze wetenschap is de Wilde Weelder natuurlijk op het lijf geschreven. Met kennis van plant en dier en een fantasierijke geest werken we samen met de natuur. Een Wilde Weelder zorgt voor een groene omgeving die je uitdaagt om lichaam en geest open te stellen voor een duik in een bad vol natuur in de stad. Neem jij ook een duik?

Zoom in, zoom uit

Met onze tuin op de Floriade zoomen we in op de natuur en hoe zij werkt. De systemen en kringlopen en de toepasbaarheid in onze omgeving. We leren over bodemleven, voedselkringlopen en wateropslag. Zo weten we bijvoorbeeld dat een plaag vaak een natuurlijke vijand heeft en dat chemisch bestrijdingsmiddelen onnodig is.

Klein beginnen door verwijderen van een tegel, iets planten en kijken wat er gebeurt, daar wordt jij, maar ook de natuur blij van. Ook In de stad zijn er tal van mogelijkheden om de natuur te helpen. Als je kijkt zie je al veel natuur in onze stedelijke omgeving, van micro tot macro. Een Wilde Weelder kijkt naar zijn omgeving, begrijpt de invloed van ingreep en stuurt naar een omgeving met meer natuurwaarde.

De stad, opgelost

Met de “ministad” op de Floriade laten we allerlei oplossingen zien. Water, klimaat, bodemleven, hergebruik en duurzaamheid staan centraal. Met de basisvorm als een soort diafragma laten we door middel van in- en uitzoomen zien dat we begaan zijn met de natuur. Zowel in het bestaande groen als in de toevoegingen van, inheemse, beplanting zal de fauna zich tegoed doen aan dit festijn. Meer lezen?: De Stad als Tweede Natuur