Fotograaf: GLady (pixabay.com)

Wilde Weelde activiteiten 2018

Zondagse picknick

Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld. Kom kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin.

Van 12.00 - 16.00 uur ben je van harte welkom in de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 12 augustus: natuurlijke erfafscheiding

Takkenril als schutting. Foto:Tuin van de buren

Takkenril als schutting. Foto:Tuin van de buren


Natuurlijk kun je een schutting om je tuin zetten. Maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijke afscheiding. Van wilgentenen bijvoorbeeld of een takkenril van snoeihout. Of een Vlaamse haag. In zo’n natuurlijke schutting is vaak van alles te beleven. Zo broedt het winterkoninkje graag tussen de takken. We adviseren je graag.

 

Zondag 9 september: Oogsten uit de tuin

Eind van de zomer kan er veel geoogst worden uit de tuin en in het wild. Kom mee plukken en smullen op de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 14 oktober: Bomen in de tuin

Foto: Vis à Vis Ontwerpers

Foto: Vis à Vis Ontwerpers

Een boom is heel veelzijdig en elk seizoen anders.
In de lente verschijnt het frisgroene blad en de bloesem, soms in omgekeerde volgorde. Het volle, zomerse bladerdek verkleurt in de herfst vaak met prachtige vlammende kleuren. Om te eindigen met een kale kroon, zich opmakend voor een nieuwe lente.
Er zijn tuinen in veel verschillende soorten en maten. En gelukkig zijn er ook bomen in veel verschillende soorten en maten. We vertellen je er meer over op deze laatste zondagse picknick van het seizoen.

 
doorzoek de site
 

- Tip 9 -

Geen tijd om te wachten tot de zon je bestrating weer algvrij maakt? Groen aanslag op tegels en tuinmeubels verwijder je makkelijk met wat schoonmaakazijn of groene zeep. Ook schrobben met zilverzand gaat goed.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter