Fotograaf: Ali Taylor (sxc.hu)

Tijdelijk groen

Een natuurlijke invulling van braakliggend terrein

Tijdelijke spiraalakker in de Wilde Weelde Wereld in Appeltern

Tijdelijke spiraalakker in de Wilde Weelde Wereld in Appeltern

Het is een succesvolle trend: aantrekkelijke miniparkjes waar vogels zingen en vlinders fladderen en weelderige moestuinen op lege hoekjes in de stad. Aangelegd en onderhouden door buurtbewoners en gefaciliteerd door de gemeente. Een mooie manier om stagnerende bouwprojecten op een eenvoudige manier een tijdelijke groene invulling te geven.
Diverse Wilde Weelde bedrijven weten hier alles van. In samenwerking met bewoners, de gemeente en natuurlijk de natuur zijn ze in staat om de leefbaarheid, duurzaamheid en biodiversiteit op braakliggend terrein te vergroten.

Tijdelijk groen staat symbool voor een nieuwe manier van denken over ruimtelijke ontwikkeling, die goed aansluit bij de ecologische visie van Wilde Weelde. Zodra de kale ruimte een natuurlijke invulling krijgt, ontstaat vanzelf beweging. Kinderen beginnen enthousiast te spelen. Bewoners glimlachen en blijven even stilstaan. Iedereen ziet het: groen doet wat met je!

 
doorzoek de site
 

- Tip 21 -

Afdekmateriaal wordt ook wel mulch genoemd. Tegen onkruid en gras en het voorkomt verdamping van water. Geschikte mulch is bv: wit of geel zand, steriele compost, stro, split of grind, cocopeat, herfstblad van verschillende bomen.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter