Fotograaf: Alexis / El Caminante (pixabay.com)

31 augustus 2018

September Feestmaand Stichting Oase

Op 3 september 2018 is het exact 25 jaar geleden, dat Stichting Oase werd opgericht. Een beweging voor vrienden van natuurrijke tuinen, parken en plantsoenen in Nederland en Vlaanderen. Het tijdschrift Oase bestond toen al 2,5 jaar en de Landelijke Werkgroep Heem- en Natuurtuinen zelfs al drie jaar.

Vanuit Stichting Oase kwam het initiatief om de kennis over natuurlijk en ecologisch tuinieren verder te verspreiden over Nederland. Dit leidde in 1999 tot de oprichting van Vakgroep Wilde Weelde en in 2001 tot de oprichting van Springzaad, dat in 2014 een zelfstandige stichting werd.


We willen de maand September daarom niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er zijn diverse activiteiten voor Oase -lezers en bij Vakgroep Wilde Weelde en Springzaad aangesloten bedrijven maar zaterdag 22 september organiseren we een feestelijke, groene markt waar iedereen van harte welkom is.

Bij deze nodigen we je uit om kennis te komen maken met de mensen achter Oase, Wilde Weelde en Springzaad op 
zaterdag 22 september in Utrecht van 11.00-17.00 uur
Het hoogtepunt en de afronding van deze feestmaand vindt plaats in ‘de Kas’, stek van Martin en Hanneke Lewin van Vuure. Diverse organisaties en bedrijven die zich met de natuurrijke leefomgeving bezighouden laten op deze speciale dag, zien waar ze voor staan.

Kom genieten van deze feestelijke markt in groene sferen. Er is een verkoop van tweedehands boeken, gereedschap, vazen en planten... Er zijn presentaties, ruimte voor discussies, gezellige gesprekken en kleinschalige workshops. Lekker eten en drinken hoort er natuurlijk ook bij.

Tegen 15.00 uur zal de eerste Rob Leopold & Hein Koningen-Prijs uitgereikt worden. Dit is een prijs voor jonge talenten op het gebied van natuurrijk groen, de eerste uitreiking. De prijs is genoemd naar Rob Leopold, de veel te vroeg overleden oprichter van de Cruydt-Hoeck, tuinfilosoof, schrijver en lid van het eerste Oase-bestuur. Hein Koningen was jarenlang verantwoordelijk voor het Amstelveense heemgroen en oud-voorzitter van Oase.
Wat ons betreft blijft het tot het laatste moment spannend, wie deze wisselprijs voor het allereerst zal ontvangen.

In de flyer vind je uitgebreide informatie over de feestmarkt


Toegang voor feestelijke markt is gratis maar een donatie wordt altijd op prijs gesteld.
Op de website www.stichtingoase.nl vind je het programma van deze feestdag en kun je je via het contactformulier opgeven.

We zien je graag op 22 september!

 
doorzoek de site
 

Nieuws

- Tip 28 -

Tropisch hardhout gebruiken we niet! Maar als je het tegenkomt, probeer het dan zo veel mogelijk te hergebruiken.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter