Fotograaf: Karen Arnold (pixabay.com)

Groene schoolpleinen


Buiten spelen is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang. Gelukkig komen er steeds meer natuurspeelplaatsen waar kinderen kunnen knoeien met zand en water. Kunnen balanceren over boomstammen, klimmen in bomen, over slootjes springen en zich verstoppen in de struiken. En niet te vergeten: leren over de natuur. Dat kan het beste beginnen in een natuurlijke schoolomgeving met een groen schoolplein.

 

Diverse bedrijven in het netwerk van Wilde Weelde weten precies hoe je zo’n groen natuurlijk schoolplein creatief, uitdagend en veilig inricht. Als een soort buitenlokaal: met een educatief insectenhotel en een schuilplaats voor scharrelende egels. Met eetbare planten, fruit om van te snoepen en met stoere, veilige, klimbomen.

Op de bedrijvenpagina vind je de bedrijven die je kunnen helpen bij het realiseren van een groen schoolplein. Ook bij jou in de buurt.

 
doorzoek de site
 

- Tip 37 -

Koppel regenpijpen af van het riool en leidt het water naar ondiepe kuilen in de tuin. Een wadi of greppel zorgt voor een geleidelijke opname van water in de bodem.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter