Fotograaf: Karen Arnold (pixabay.com)

Compost

Een belangrijke bodemverbeteraar

Compost is een belangrijke bodemverbeteraar in een natuurrijke tuin. Niet elke tuin heeft genoeg ruimte maar als het maar even kan maak dan zelf een composthoop. Tuinafval, maar ook groente- en fruitafval uit de keuken kan allemaal op de composthoop. Dat gebruik je weer als voedingsstof voor de planten. Zo versterk je de natuurlijke kringloop in je tuin.

Zorg ervoor dat de composthoop niet in de volle zon staat, maar ook niet te nat. Wormen, pissebedden en allerlei kleine insecten verwerken het groenafval vervolgens tot bruikbare voedingsstof. Er zijn kant en klare bakken te koop, maar nog leuker is om een compostbak zelf te maken.
Heb je weinig ruimte in de tuin en wil je toch compost maken? Dan is de compostbank een leuke oplossing.

Compost levert niet alleen meststoffen, maar verrijkt ook het bodemleven. Zo ontstaat een betere bodemstructuur. Compost maakt kleibodems lichter en beter bewerkbaar, zorgt ervoor dat zandgrond beter water vasthoudt en voorkomt water- en winderosie.

Gemaakt met tuinafval:
- een takkenril of -schutting
- een houtsnipper-pad
- hout en blad composteren
- mulchen
- een insectenverblijf

 
doorzoek de site
 

- Tip 22 -

Opfleuren van bestrating: Maak eens een spannend mozaïek met verschillende materialen. Oude bestratingsmaterialen zijn er in overvloed. In de voegen kun je gras of kruiden zaaien.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter