Bloemenweides

Velden vol klaprozen, korenbloemen en margrieten. Wie droomt er niet van. Het lijkt allemaal puur natuur maar schijn bedriegt, de bloemenweides wordt gemaakt.

De heuvels aan de rand van het terrein, tegen de sloot aan, zijn omgevormd tot glooiende bloemenweides. Inheemse bloemen zijn van groot belang voor het voortbestaan van veel insecten, bijen en vlinders. Door het creëren van bloemrijke graslanden dragen we bij aan het herstellen van de biodiversiteit.

 

Dat kan op grote schaal maar ook in je eigen achtertuin. Het kan zelfs in een grote kuip! Door (een deel van) je tuin in te zaaien met een wildebloemen-mengsel help je de natuur een handje. Je moet wel geduld hebben maar binnen een paar jaar heb je een prachtige bloemenweide in je tuin.

De bloemenweides in de Wilde Weelde Wereld zijn mogelijk gemaakt door De Bolderik Wilde zaden en Cruydt-hoeck Wildebloemenzaden.

 
doorzoek de site
 

- Tip 14 -

Een groendak zorgt voor een gunstiger klimaat, minder regenwaterafvoer, een grotere biodiversiteit, isoleert beter en is duurzamer dan een gewoon dak. En het vergroot je tuin aanzienlijk.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter