Fotograaf: GLady (pixabay.com)

Zevenbladtuin

De zevenbladtuin in de Wilde Weelde Wereld is een experiment! Wat gebeurt er als je zevenblad, het gevreesde onkruid, behandelt als gewoon één van de planten die je uitkiest in een gemengde border? Want wat is het verschil? Er zijn wel meer, door ons gewaardeerde, tuinplanten die ook agressief de buren overheersen of te verdrukken met uitroeiing tot gevolg.


Het zevenblad wordt op 2 manieren toegepast:

  1. als één van de soorten in een beplantingsplan, toegepast als ware het een Engelse border. Dus met grote groepen planten die als een mozaiek in de tuin liggen. De uitdaging: houden de andere planten het zevenblad op haar plek? Dit zie je in het middelste deel van de border
  2. als één van de soorten in een mix-beplanting (links en rechts in de border). De bedoeling is een meer natuurlijke uitstraling, alhoewel samengesteld met gangbare gecultiveerde soorten. Hier mag het zevenblad zich mengen met de rest, het is immers een mixbeplanting. Gaat het overheersen?

Ontwerp, aanleg en onderhoud van de zevenbladtuin door Ettema tuininrichting.

 
doorzoek de site
 

- Tip 23 -

Bij stapelmuurtjes kun je het beste schuin naar achter stapelen zodat regenwater naar binnen vloeit en de muur tegen de hoge kan leunt. Harde betonmaterialen en zachte baksteen of dakpannen door elkaar gebruiken. Ook stukken hout en planten kun je meestapelen.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter