13 januari 2019

Ondertekenen Manifest De Levende Tuin

Dinsdag 15 januari a.s. ondertekent Jasper Helmantel, voorzitter van Vakgroep Wilde Weelde, het Manifest De Levende Tuin, tijdens de Groene Sectordagen in Hardenberg.

Met het ondertekenen van het Manifest onderstrepen we als Vakgroep Wilde Weelde onze voortdurende inzet om particulieren, bedrijven en overheden te stimuleren duurzame en groene keuzes te maken voor een groenere leefomgeving.
Andere organisaties die eerder het manifest van ‘De Levende Tuin’ ondertekenden zijn onder andere het ministerie van Economische Zaken, Tuinbranche Nederland, de Vogelbescherming, de Vlinderstichting, de Bomenstichting, de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en Operatie Steenbreek.

Het Manifest De Levende Tuin is een initiatief van VHG Branchevereniging en NL Greenlabel. Een samenwerking van brancheorganisaties, tuincentra en hoveniers met overheden en natuur- en milieuorganisaties.
Het gezamenlijke doel is particulieren en bedrijven te informeren op welke manier zij hun tuin of bedrijvenpark groener in kunnen richten en hierdoor bij te dragen aan een duurzame omgeving.
Nu al woont tweederde van de Nederlandse bevolking in stedelijke gebieden. Rond 2030 zal dit meer dan driekwart zijn. Dat legt een steeds grotere druk op onze omgeving, onze gezondheid, ons welzijn en dat van de natuur. Met een levende tuin verfraaien we de eigen tuin en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit van de wijk, het industrieterrein en het kantorenpark.
Het zorgt ervoor dat we anders gaan denken over bestrating, waterafvoer, dieren en beplanting. Iedereen kan meedoen. Het zijn kleine dingen die het verschil maken.
Alle handelingen samen zorgen voor een grote, echte verandering: een beter evenwicht tussen stad en natuur.

Wij leveren als Vakgroep Wilde Weelde daar graag een groene bijdrage aan en delen onze passie voor en kennis van de natuur en het natuurrijk tuinieren.

 
doorzoek de site
 

Nieuws

- Tip 22 -

Opfleuren van bestrating: Maak eens een spannend mozaïek met verschillende materialen. Oude bestratingsmaterialen zijn er in overvloed. In de voegen kun je gras of kruiden zaaien.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter