14 december 2017

INZAMELACTIE Maak je tuin gifvrij én doneer aan Serious Request

DANK VOOR JE GIF(T)

Maandag 27 november j.l. besliste de Europese Commissie om de vergunning van glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Nederland stemde voor deze verlenging. Onbegrijpelijk. Voor Vakgroep Wilde Weelde aanleiding om hier tegen in actie te komen.

Ons goede voornemen voor 2018: alle tuinen gifvrij!
In menig schuur in Nederland staat een fles met glyfosaat, een chemisch bestrijdingsmiddel. Professionele bedrijven mogen deze middelen al niet meer gebruiken om bestrating onkruidvrij te maken maar de particulier nog wel. Onbegrijpelijk, het is giftig en slecht voor mens, dier en plant. En .. het is niet nodig want er zijn goede alternatieven om onkruid te bestrijden.

Inzamelactie
Vakgroep Wilde Weelde wil laten zien dat het anders kan en moet. Die flessen moeten schuur en tuin uit. Het is tijd voor actie!
We vragen tuineigenaren hun #guiltyflesje bestrijdingsmiddel in te leveren bij een plaatselijk Wilde Weelde-bedrijf en daarbij (minimaal) €2,50 te doneren voor Serious Request.

Serious Request 2017
Dit jaar haalt Serious Request geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt geraakt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.

Heb je geen #guiltyflesje in de schuur staan maar wil je wel doneren, dat kan. Onze actie 'ontgif je tuin' vind je op de site van Kom in actie. 

De inzamelactie duurt t/m 31 december 2017

 
doorzoek de site
 

Nieuws

- Tip 25 -

Laat een dode boom ook eens gewoon staan (als omvallen geen gevaar oplevert!) Dit is een bron van voedsel en nestgelegenheid voor dieren.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter