Fotograaf: Zack Gashi (sxc.hu)

7 april 2014

De Stapelmuur is af

Stapelmuur

De Vakvereniging Wilde Weelde legt op de Tuinen van Appeltern een duurzame ecologische tuin aan. Eén van de spraakmakende onderdelen hiervan is een stapelmuur van 10.000 gebruikte stoeptegels.

De gigantische muur van 2,75 meter hoog is opgetrokken uit los gestapelde stoeptegels en laat zien dat natuurlijk tuinieren niet beperkt hoeft te blijven tot natuurlijk ogende vormgeving. Met hergebruikte materialen kun je ook super strakke monumentale vormen neerzetten. De muur bestaat uit drie delen en staat gedeeltelijk in een zwemvijver. In de muur is een doorkijk gemaakt die zicht geeft op het achterliggende landschap. De muur heeft een fundament van stelconplaten en gemetselde betonblokken. De stoeptegels zijn los gestapeld en de binnenkant van de muur is opgevuld met puin en ophoogzand dat verdicht is door het in te wateren. Om de muur een nevenfunctie te geven voor planten en dieren zijn er op diverse niveaus holtes en uitsparingen in de muur gemaakt. Onderaan zijn er holtes gemaakt voor dieren zoals egels, kikkers padden en salamanders. Wat hoger in de muur zijn er holtes voor muizen, vogels en vleermuizen.

 
doorzoek de site
 

Nieuws

- Tip 12 -

Vervang paden en terrassen eens door gras of een halfverharding. Of kies voor een open bestrating van b.v. grastegels. Dit maakt een parkeerplaats groener, geeft lucht aan bomen en zorgt voor een betere waterafvoer.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter