Tuinen bij zorginstellingen

Beleving en betrokkenheid in een groene zorgtuin

Een groene omgeving ontspant en ondersteunt bij genezing. Ook tuinen bij zorginstellingen hebben deze heilzame werking, mits ze zijn afgestemd op de beleving en het gebruik van de tuin door de specifieke bewoners.
Voor iemand met Alzheimer is dat wezenlijk anders dan voor een verslaafde of een psychiatrische patiƫnt.

Een aantal Wilde Weelde-bedrijven heeft ruimschoots ervaring in het ontwerp en de aanleg van natuurlijke tuinen bij zorginstellingen en kan op maat adviseren.

 

Een Wilde Weelde-adviseur kan al in de planfase van een nieuwe zorginstelling meedenken over inrichting van de ruimte rond de instelling. Maar ook hoe hiermee de sociale betrokkenheid van bewoners kan worden vergroot.

 
Zintuigentuin Willem Felsoord in Delft. Foto: Qgroenbeheer

Zintuigentuin Willem Felsoord in Delft. Foto: Qgroenbeheer

Bijvoorbeeld door te kiezen voor thematische tuinen, zoals een geurtuin, een tasttuin, of een moestuin met verhoogde bedden. Door looproutes goed af te stemmen op plaatsen waar dieren actief zijn. Bijvoorbeeld langs een kikkerpoel of langs nestkasten die door de bewoners zelf zijn gemaakt. In een moestuin en boomgaard kunnen bewoners ontspannen bezig zijn met het leven om hen heen: in de bodem, planten, bloemen en dieren.

 
doorzoek de site
 

- Tip 12 -

Vervang paden en terrassen eens door gras of een halfverharding. Of kies voor een open bestrating van b.v. grastegels. Dit maakt een parkeerplaats groener, geeft lucht aan bomen en zorgt voor een betere waterafvoer.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter