Groene schoolpleinen

Ontdek de natuur op je eigen schoolplein

Buiten spelen is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang. Gelukkig komen er steeds meer natuurspeelplaatsen waar kinderen kunnen knoeien met zand en water. Kunnen balanceren over boomstammen, klimmen in bomen, over slootjes springen en verstoppen in de struiken. En niet te vergeten: leren over de natuur. Dat kan het beste beginnen in een natuurlijke schoolomgeving met een groen schoolplein.

 

Diverse bedrijven in het netwerk van Wilde Weelde weten precies hoe je zo’n groen natuurlijk schoolplein creatief, uitdagend en veilig inricht. Bijvoorbeeld als een soort buitenlokaal: met een educatief insectenhotel en een schuilplaats voor scharrelende egels. Met eetbare planten, fruit om van te snoepen en met stoere, maar veilige, klimbomen.

Wilde Weelde-bedrijven die zijn gespecialiseerd in beheer vindt u via Wilde Weelde bedrijven op de kaart. Gebruik daarvoor het zoekvenster Advies, (proces)begeleiding en tuincoach.

 
doorzoek de site
 

- Tip 31 -

Op voedingsrijke grond groeien graag brandnetels, bramen en grassen. Zo’n plekje in de tuin lokt veel vlinders en andere insecten.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter