Buurtgroen

Ontmoetingsplek

Buurtgroen symboliseert in de Wilde Weelde Wereld een stuk openbare groene ruimte zoals in veel buurten en woonwijken aanwezig is. 

Ontworpen en uitgevoerd door Ruurd van Donkelaar (Ruurd van Donkelaar Groenadvies), Maik van Lommel (Maik Tuinen), Margo van Beem (Vis a Visontwerpers), Wankja Ferguson (Vlinder er Bij Natuurtuinen) en Jan Greeve.

 

Buurtoase

De grote natuurlijke vijver vormt het hart van de buurtoase. Dit is een plek in de Wilde Weelde Wereld die ook een openbare groene ruimte in jouw buurt en woonwijk zou kunnen worden. Een heerlijke rustige plek om te mijmeren, te spelen en te genieten van de natuur. Rondom en in de vijver staan planten, ingeplant en ingezaaid. 

De beplanting is ook aantrekkelijk voor dieren. Er staan planten die van nature op de kleigrond van Appeltern zouden kunnen groeien. Er is gekozen voor verschillende waardplanten voor vlinders en solitaire bijen. Kikkers, salamanders komen ook aan hun trekken in en rondom de vijver. Vogels vinden voedsel en broeden in de vogelbosjes die op verschillende plaatsen zijn aangeplant.

 

Buurttuin

Er is ook een pleintje dat door de bewoners is geadopteerd als buurtontmoetingsplek, een buurttuin. Met graszakken om op te zitten. De planten zouden over kunnen zijn uit de tuinen van de buurtgenoten.

 
doorzoek de site
 

- Tip 5 -

Bomen snoei je het beste in de herfst of nazomer, niet in de winter. Zo voorkom je overmatige groei in het volgende jaar.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter