Bodembedekkers

Geen kale grond

Bedekte grond droogt minder uit, slaat niet dicht en heeft een rijker bodemleven. In de natuur blijft grond nooit lang onbedekt. Wie zwarte grond wil zien, werkt dus steeds tegen de natuur in. Het is veel minder werk om juist met de natuur mee te werken: zorg voor voldoende bodembedekkende planten. Dan is er geen ruimte meer voor onkruid!

Er zijn lage en hoge bodembedekkers. Plant ze in grote vlakken of – voor een meer speels effect - kleine groepen. Bodembedekkers voor de schaduw zijn o.a. maagdenpalm (Vinca), donkere ooievaarsbek (Geranium phaeum), dovenetel (Lamium) of elfenbloem (Epimedium). Voor lichte plekken is er volop keus in bodembedekkende vaste planten. Ook eenjarige zomerbloemen zijn geschikt.

Door zelf planten uit te kiezen om de bodem mee te bedekken zijn we onkruiden een slag vóór en zetten we dit natuurlijke proces naar onze hand.

 
doorzoek de site
 

- Tip 15 -

Hou je bodem bedekt door te mulchen of door bodembedekkers te planten. Zo heb je minder werk bij het onderhoud en zorg je voor minder uitdroging. Ook tussen nieuwe aanplant kun je de bodem bedekken.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter