Bloemenwei

Van gazon naar bloemenwei

Een bloemenwei biedt in tegenstelling tot een kortgemaaid gazon veel meer variatie en dierenleven in tuin of park. In een bloemenwei valt vanalles te beleven! Wat let je om een deel van het gazon om te vormen tot bloemenweide en zo de natuur in je tuin te ontdekken?

Een bloemenwei is niet geschikt om in te lopen of te liggen. Dat kan wel als er paden doorheen worden gemaaid. Langs verharde paden kan het hinderlijk zijn als de grassen en bloemen overhangen. Maai dan een strookje van 40 cm langs het pad kort: dat geeft een verzorgde aanblik.

Een bloemenwei ontstaat vanzelf als een stukje gras één of twee keer per jaar wordt gemaaid, maar dat kan wel lang duren. Sneller gaat het als je zelf een stuk inzaait.

De meest kleurrijke bloemenweides zijn die met klaprozen, korenbloemen, slangenkruid, cichorei en honingklaver. Deze soorten verdwijnen als de grond tot rust komt om plaats te maken voor grassen en vaste soorten. De groei van grassen wordt tegengegaan door inzaaien met ratelaar.

 
doorzoek de site
 

- Tip 36 -

Tuinpaden van halfverharding laten goed regenwater door. Halfverharding is: schelpen, grind, houtsnippers, zand. Ook een halfopen bestrating met klinkers zorgt voor een goede afvoer.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter