Bestuur van Vakgroep Wilde Weelde

Wilde Weelde is een vereniging met zeven bestuursleden. Samen met de leden zetten zij de lijnen uit voor het beleid van de vereniging. Dit jaar, 2017, verwelkomen wij Jasper Helmantel als nieuwe voorzitter en Anita van Noort als nieuw bestuurslid communicatie. Een mooi moment om het bestuur aan je voor te stellen.

Jasper Helmantel (Cruydthoeck) is de voorzitter. “In 2007 ben ik lid geworden omdat wij Cruydthoeck overgenomen hebben van Rob Leopold, degene die aan de wieg stond van Stichting Oase en de Vakgroep Wilde Weelde. Hoe kun je dan geen lid worden? En na een paar jaar de volgende stap zetten: een bestuursfunctie, het voorzitterschap”. In 2017 wil Jasper gaan voor meer en betere kennisontwikkeling en - uitwisseling tussen leden.

Jeroen Soontiëns (Tuincentrum Soontiëns) is sinds drie jaar de penningmeester van de vereniging. ‘Ik ben lid geworden omdat Wilde Weelde me stimuleert om mijn liefde voor natuurrijk tuinieren ook daadwerkelijk structureel en gestructureerd in mijn bedrijfsvoering te verankeren. Mijn kracht ligt in de penningen maar ik vind het ook een mooie gelegenheid om leden van allerlei pluimage te leren kennen. In 2017 is ons streven om alle kennis en kunde die binnen de vereniging aanwezig is naar buiten te laten komen en om leden optimaal van elkaar te laten leren en profiteren.'

Annemieke Tuin (Haar van Tuin) is secretaris en bij Wilde Weelde gekomen via een enthousiaste collega. Annemieke is van het type 'de boel bij elkaar houden'. Dat geldt voor de leden, maar ook voor het goed laten draaien van het bestuur. 'De tuin in Appeltern is voor mij van groot belang; hem afronden, goed onderhouden en gebruiken is mijn doel.'

Over het project in de tuinen van Appeltern gesproken, Emiel Versluis (Vis à Vis Ontwerpers) is de drijvende kracht van dit project. 'Als ontwerpbureau met zorg voor de (groene) leefomgeving en verantwoord omgaan met de natuur vind ik al jaren gelijkgestemden bij Wilde Weelde. En hoe meer je bijdraagt aan een vereniging, hoe meer je er ook voor terugkrijgt'. Een bestuursfunctie was een logisch gevolg van die gedachte. Met behulp van de Wilde Weelde Wereld hoopt Emiel in 2017 leden en consumenten dichter bij elkaar te brengen, natuurlijk tuinieren meer onder de aandacht te brengen en de stedelijke vergrijzing om te turnen in vergroening.

Voor iedereen een natuurlijke tuin! Dat is het adagium van Anita van Noort (Astrum tuin en groenprojecten) de jongste loot aan de bestuursstam van de vereniging. ‘Communicatie is mijn sterke punt, daarom wil ik deze portefeuille binnen het bestuur voor mijn rekening nemen. Ik ben ooit door een collega hovenier getipt over de Wilde Weelde en nu wil ik graag iets voor de vereniging betekenen.' Ze streeft ernaar om de vereniging meer onder de aandacht te brengen bij het publiek.

Activiteiten en beurzen organiseren zijn de aandachtsgebieden van Wencke Habermann (Wencke Habermann Natuurlijk groen). Verbreding van haar kennis en deel uitmaken van een netwerk van ecologisch gelijkgestemden waren ruim twaalf jaar geleden de redenen om lid te worden van Wilde Weelde. ‘Ik wil graag de vereniging van binnenuit beter leren kennen en een steentje bijdragen aan het bestuur’. Voor 2017 wil ze graag dat leden meer kennis, inzicht en vaardigheden opdoen met betrekking tot ecologisch en natuurlijk tuinieren. Daarmee wil ze een (nog) hogere graad van professionaliteit bij de leden bereiken.

Het laatste bestuurslid is Ruud Snijders (Innogreen). Rustig en actief binnen het bestuur. Hij is er altijd om hand en spandiensten te verrichten. Hij vult in uitvoering en organisatie alle gaten op die anderen laten liggen. De redactie respecteert deze kwaliteiten en handhaaft de stilte, maar Ruud verdient het om hier als waardig afsluiter genoemd te worden.

 
doorzoek de site
 

- Tip 27 -

Een zandbak hoeft niet eeuwig mee te gaan, dus vermijd geïmpregneerd hout of hardhout.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter